Werk In Uitvoering - 100% Musical

Ik heb een verslaving. Ik kom er maar gewoon voor uit want dat lucht vast op. Ik kan er uren mee bezig zijn op You Tube, ik heb bol.com bijna leeg gekocht aan boeken over het onderwerp en ik heb er zelfs ooit een theaterproductie over gemaakt:  MUSICALS. 

       

          

Het is de schuld van mijn ouders hoor.  Zij hadden in de platenkast de originele albums van The Sound of Music, Jesus Chris Superstar en Evita staan.  Dit was nog ruim voor YouTube en zelfs voor de cd’s. Dus deze 3 albums werden door mij grijs gedraaid.

Nu heb ik als zang-, en theater docente van mijn hobby mijn beroep kunnen maken. Maar toch, als ik een leerling in mijn privé zanglessen krijg die aangeeft meer te willen leren over musicals ga ik los. Ik kan er écht niets aan doen. Het gegeven dat als de emotie te groot wordt voor spreken je het mag gaan uiten in zingen en dansen, precies wat in het dagelijks leven niet mag, vind ik zo bevrijdend.  Ze zien me thuis al á la Sound of Music met mijn hond zingend en dansend langs de Maas omdat de natuur zo mooi is. Nee, dat mag ik bewaren voor in een les of op een toneel.

En ik heb nu ook een mede slachtoffer gevonden, theater docente Mariëlle. We kennen elkaar al 8 jaar en herkennen al 8 jaar in elkaar die enorme nerd neigingen als het om musicals gaat. 

En dan komt er een moment dat je de knoop doorhakt. We gaan samen onze liefde voor doceren en onze musical verslaving combineren en 100% musical lessen geven voor leerlingen van 7-77 jaar: Werk In Uitvoering.

Bij Sportschool Lith hebben we een prachtige locatie gevonden waar we vanaf 23 september starten met de musicallessen op woensdagmiddag en vrijdagavond. We nemen een productie als basis; Dat wil zeggen dat bij aanvang van het seizoen al bekend is welke groep welke voorstelling gaat spelen. Deze productie in al zijn facetten, dus niet alleen verhaal, muziek en choreografie, maar ook historie, schrijver en componist en b.v. diverse uitvoeringen, gebruiken we als leidraad voor de lessen van dat jaar. Uiteraard aangepast per Leeftijdsgroep en met aan het eind van het seizoen onze eigen versie van de musical. We hebben dus naast lessen vol zang, dans en spel ook ‘zittend’ les; leren kijken en luisteren naar materiaal en elkaar.

Kernwoorden: Hard werken en hard lachen, leren, teamwork, een veilige plek, de productie, staan voor jezelf. 

Nieuwsgierig? Kijk dan even op deze site pagina zangles/werk-in-uitvoering-100-musical. Hier vind je alle informatie inclusief datum van de open lessen.  Je kunt ook WhatsAppen (Mariëlle Peppelenbosch 06-15235563 of Hester Visscher 06-29454533) of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hester Visscher

Zangdocente Zanghuis Hester

20200711 125109