Mijn Blog

Hallo, wat fijn dat je een momentje de tijd neemt om dit te lezen. In mijn blog ga ik het niet hebben over Zanghuis Hester en alle activiteiten. Daar voor verwijs ik iedereen naar ‘het laatste nieuws’ onder Agenda.

Hier wil ik lekker kunnen uitweiden over alle aspecten van het zingen, creëren, doceren en presenteren. en oh ja, af en toe gewoon even mijn hart luchten...

.....mijn inspiratie, mijn drijfveren, mijn nieuwe ontdekkingen, mijn warhoofd en alle hobbels en bobbels die op mijn pad komen. Hopelijk kan ik er anderen mee inspireren of herkenning bieden. Want wat ik de afgelopen jaren wel heb geleerd is, je bent nooit alleen in wat je ervaart, goed of slecht. Er is altijd wel iemand die hetzelfde voelt, ziet of denkt.

En verder..oh ik ben zo dol op mijn vak, ik kan er uren over praten. Zoveel moois te zien en te horen.

Wat trekt mij vooral aan? Eenvoud en eerlijkheid. Je zou het ook oprechtheid kunnen noemen. Een ieder die gevoed door pure emotie en artistiek vakmanschap durft te gaan staan, en mij mee neemt in zijn verhaal, dan smelt ik. Dit is waar ik altijd zelf naar streef en wat ik doceer.

Ik sluit af met een van de allermooiste voorbeelden van deze ethiek, Dame Judy Denche met Send in the Clowns uit Little Night Music, van Stephen Sondheim. Hier komen de 'spot on' messcherpe noten en teksten samen van deze geniale componist en tekstschrijver. Voeg hier aan toe het sublieme vakmanschap en de levenservaring van deze prachtige actrice. Ik blijf er tranen van in mijn ogen krijgen.

Geniet.

xxx

Hester

 Send in The Clowns door Dame Judi Dench